loader
2019-05-28
Bauskā dominē Ralfs Laumanis un Lietuvas sportisti! Bauskā dominē Ralfs Laumanis un Lietuvas sportisti!

Bauskā dominē Ralfs Laumanis un Lietuvas sportisti!

Sacensību jaunumi
2019. gada 25. maijā Bauskā norisinājās Latvijas reitinga šautriņu mešanas sacensības „Bauskas kauss 2019”. Šī bija 16. reize, kad tika izcīnīts Bauskas kauss. Un turpinot labi iesāktu tradīciju - lauzt visu sacensību apmeklētības rekordus - šautriņu metēji arī Bauskā uzstādīja jaunu sacensību dalībnieku skaita „latiņu” – uz sacensībām bija pulcējušies 80 kungi, 26 dāmas, 6 jaunieši un 4 junori.

„Baukas kausā” turpinājām testa režīmā translēt ne tikai fināla spēles, bet arī atsevišķas grupu un izslēgšanas spēles. Šo spēļu ieraksts ir pieejams Latvijas Darts organizācijas Facebook lapā. Šo tradīciju pēc iespējām turpināsim arī citās Latvijas reitinga sacensībās, tāpēc jebkuram sacensību dalībniekam var tikt iespēja izmēģināt roku un mentālo noturību spēlējot kameras priekšā.

Šoreiz gan junioru (līdz 15. g.v.), gan jauniešu (līdz 18. g.v.) konkurencē finālos tikās Ralfs Lieģis (DK Vienradzis) un Ralfs Laumanis (ŠMK Liepāja). Abos finālos pārāks bija Ralfs Laumanis, junioru finālu uzvarot ar rezultātu 3:0, savukārt jauniešu – ar rezultātu 3:1.

Dāmu konkurencē cīnījās Anda Seimane (BDK Lūsis) un Lietuvas pārstāve Algina Juknaite. Saspringtā cīņā uzvaru ar rezultātu 5:3 izcīnīja Algina. Iepriekš pusfinālos Anda pārspēja Signi Sinkeviču no kluba Izaicinājums (rezultāts – 5:2), savukārt Algina ar rezultātu 5:0 uzvarēja Sandiju Andersoni (Bams Darts).

Kungu finālā tikās ŠMK Priekule pārstāvis Aigars Strēlis un biežs ārzemju viesis Latvijas turnīros – Mindaugas Barauskas no Lietuvas. Mindaugas nodemonstrēja pieredzi, kas gūta arī Profesionālās Darts korporācijas Skandināvijas un Baltijas valstu pro-tūres posmos un, līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šoreiz izcīnīja iespēju dzert šampanieti no sacensību uzvarētāja kausa. Fināla rezultāts – 5:3 Mindaugas labā. Iepriekš viņš ar tādu pašu rezultātu pārspēja Vecpiebalgas šautriņu metēju Oskaru Kuzmanu, savukārt Aigars ar 5:0 uzvarēja Uldi Zeitmani (ŠMK Asās Adatas).

Kā jau ierasts Latvijas reitinga turnīros, tika izspēlēts arī gandarījuma turnīrs „301 double-in, double-out”, kurā bija iespēja piedalīties tiem spēlētājiem, kas neizkļuva no apakšgrupām. Kā jau pastāvīgie Latvijas reitinga turnīru dalībnieki zina, šo turnīru nebūt nav viegli uzvarēt, jo ir divtik labi jāspēj iemest dubultie sektori, kā arī jāspēj rast vajadzīgā motivācija un cīņas spars pēc iespējams ne pārāk veiksmīgi aizvadītām grupas spēlēm, tāpēc – visu cieņu šī turnīra uzvarētājiem. Dāmu konkurencē šoreiz labākā bija Diāna Grabčika (Izaicinājums), kura finālā pārspēja Vitu Purviņu (ŠMK Kuldīga) ar rezultātu 2:0. 

Savukārt kungiem uzvaru šajā turnīrā izcīnija Kaspars Dubra (ŠMSK „50”), finālā ar rezultātu 2:0 uzvarot Daini Birgeru (ŠMK Kuldīga).

Gan dāmu, gan kungu fināla spēļu ieraksti ir pieejami Latvijas Darts organizācijas Facebook un Youtube profilos. Savukārt gan grupu, gan izslēgšanas spēļu rezultātus meklējiet Latvijas Darts organizācijas mājaslapā sadaļā “Sacensības”. 

Sakām lielu paldies SK “Bauskas darts” par sacensību organizēšanu un viesmīlīgo uzņemšanu, Bauskas novada Sporta centram “Mēmele” un Latvijas Darts organizācijai par atbalstu, kā arī visiem sacensību dalībniekiem par piedalīšanos un cīņas sparu. Nākamās reitinga sacensības jau pavisam drīz – 8. jūnijā Cēsīs!

Veiksmi treniņos un uz tikšanos!

Fotogrāfijas autors: Roberts Kovaļevskis

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024

Gulbenes Boulings

loader

Sponsors