loader
2023-01-01
Izmaiņas 2023. gada šautriņu mešanas sezonas noteikumos Izmaiņas 2023. gada šautriņu mešanas sezonas noteikumos

Izmaiņas 2023. gada šautriņu mešanas sezonas noteikumos

LDO jaunumi
Aizvadīta pirmā pilnā 2022. gada sezona pēc pandēmijas pārtraukuma. Tāpat iepriekšējā sezonā tika pamainīta virkne sacensību noteikumu, kurus tagad ir nepieciešams nedaudz koriģēt. Latvijas Darts Organizācija arī turpmāk sekos nepieciešamajiem uzlabojumiem, kā arī aicinām spēlētājus iesūtīt ieteikumus uzlabojumiem.

Licencēšanās noteikumi

Licencēšanās noteikumos izmaiņas ir ļoti minimālas:

  • Jauniešu vecuma spēlētāju vecums nomainīts no 21 gada uz 18 gadiem, lai tas atbilstu arī Pasaules darts Federācijas (WDF) jauniešu vecuma vadlīnijām.
  • Kluba spēlētājiem vairs nebūs jāpilda spēlētāja licences pietiekumu, jo klubs licencēs savus spēlētājus un iesniegs vienu vienotu sarakstu.

Licencēšanās notiekumi (PDF) un atsevišķi pielikumi dažādos formātos pieejami Noteikumu sadaļā.

Klubu un interešu grupu spēlētāju licencēšanās pieteikumi būs jāiesniedz arī elektroniski MS Excel formātā sūtit tos uz e-pastu: [email protected]. Tāpat licenču pieteikumus turpmāk varēs iesūtīt arī elektroniski parakstītus.

Sacensību noteikumi

Ir nedaudz koriģēti un papildināti Latvijas reitinga sacensību noteikumi (PDF). Koriģēto punktu saraksts atrodams noteikumu beigās pie Dokumenta izmaiņām.

Ir mainīti Latvijas reitinga sacensību izspēļu noteikumi (PDF) ar sekojošām izmaiņām noteikumos:

  • Jauniešu vecuma (U-18) spēlētājiem būs atļauts startēt paralēli gan jauiešu, gan pieaugušo sacensībās. Pieaugušo sacensībās jaunieši varēs startēt tikai, tad ja startēs arī jauniešu turnīrā. Vienīgais izņēmums ir, ja jauniešu vecuma spēlētājs ir kvalificējiies kungu A divīzijai, tad tas spēlēs tikai A divīzijā un jauniešu turnīrā nepiedalīsies.
  • Kungu A divīzija tiek paplašināta līdz 20 spēlētājiem + PDC Pro Tour karšu īpašnieki + pa astoņiem Lietuvas un Igaunijas reitinga TOP spēlētājiem.
  • Apakšgrupu spēlēs situācijās, kad ir 12, 24, 48, 96 vairs nebūs jāsadala vairāk apakšgrupās ar mazāk spēlētājime, bet varēs būs grupas pa 6 spēlētājiem katrā.
  • Mainīts viss 7. punkts un turpmāk spēlētāju izlikšana izslēgšanas spēlēs tiks veikta pēc DartConnect turnīru vadības sistēmas principa, ko ir pstiprinājusi arī Pasaules darts federācija.

Latvijas reitinga punktu piešķiršana

Latvijas reitinga punktu piešķiršanas noteikumos (PDF) ir veiktas nelielas korekcijas A divīzijas spēlētājiem piešķiramajos punktos. Turpmāk apakšgrupu pēdējās vietas saņems tik pat punktus cik B divīzijas 5. vietas ieguvēji, ja A divīzijas apakšgrupās ir nevienāds dalībnieku skaits un tik pat punktus cik B divīzijas 3. vietas ieguvēji, ja A divīzijas apakšgrupās ir vienāds dalībnieku skaits.

Balvu fondu un dalības maksu noteikumi

Balvu fondu un dalības maksu noteikumos (PDF) ir veiktas sekojošas korekcijas:

  • A divīzijas dalības maksa noteikta 25 EUR apmērā
  • B divīzijas dalības maksa noteikta 20 EUR apmērā
  • Dāmu sacensībās dalības maksa noteikta 20 EUR apmērā
  • Jauniešu sacensībās dalības maksa notiekta 5 ERU apmērā
  • Veiktas izmaiņas balvu fondu strutūrā un apjomos
  • 80% no jauniešu turnīra dalības maksām tiek novirzītas jauniešu turnīra balvu fondam

Latvijas izlašu atlases un sagatavošanās noteikumi

 

 

 

 

 

 

 

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024

Gulbenes Boulings

loader

Sponsors