loader
2019-01-14
Apstiprināti noteikumi jauajai 2019. gada sezonai Apstiprināti noteikumi jauajai 2019. gada sezonai

Apstiprināti noteikumi jauajai 2019. gada sezonai

LDO jaunumi
Nupat nupat pabeigta jauno noteikumu un nolikumu apstiprināšana, lai šajā nedēļas nogalē notiekošās 2019. gada sezonas atklāšanas secensības, kurs ir 29. Latvijas čempionāts šautriņu mešanā, notiktu pēcjaunajiem noteikumiem. Pašlaik nemainīti ir palikuši tikai divi nolikumi, kurus arī ir plānots tuvākajā laikā sakārtot.

Visi aktuālie noteikumi ir atrodami Dokumenti sadaļā zem Par LDO sadaļas.

Licencēšanās noteikumos ir nācis klāt jēdziens licencētie klubi, kuriem nav obligāti jābūt juridiskām organizācijām, lai tie varētu pieteikt savu spēlētāju klubu licences. Tāpat licencēšanās tiek noteikta noteiktiem reitingiem. Tādējādi ja jaunieši vai juniori vēlēsies saņemt reitinga punktus pieaugušo reitingā, tad tiem būs jālicencējas attiecīgajam reitingam. Kā ari mainītas licenču pieteikumu formas.

Ir nelielas izmaiņas arī Latvijas reitinga sacensību noteikumos. Turpmāk sākot ar šo sezonu spēles sācēju noteiks metot pa centru, nevis kapeiku, kā tas bija iepriekš. Savukārt spēles izšķirošo legu sāks tas spēlētājs, kurš sāka pirmo spēles legu.

Pilnībā nomainīts reitinga punktu piešķiršanas princips. Turpmāk, tas ir atkarīgs no sacensību veida - vai tās ir sacensības ar apakšgrupu un viena mīnusa izslēgšanas spēļu fāzi vai tikai viena mīnusa izslēgšanas spēļu formāts. Tāpat vairs nebūs iedalījuma paaugstināta un standarta reitinga turnīros, bet piešķiramo punktu daudzums un sadalījums būs tieši atkarīgs no sacensību dalībnieku skaita. Tāpat šī sezona un šis reitings kalpos par pamatu, ja no 2020. gada sezonas tiks izlemts pāriet uz slīdošo reitingu. 2019. gada reitingā tiks iekļautas tikai Latvijas teritorijā notiekošās Latvijas reitinga sacensības ieskaitot Latvia Open sacensības.

Tāpat ir mainīti dalības maksu un balvu fondu noteikumi. Turpmāk nelicencētiem spēlētājiem pieaugušo sacensībās dalības maksa būs par 5,00 euro dārgāka. Savukārt sezonas balvu fondam vairs netiks noteikti griesti un tas tiks dinamiski palielināts pēc katrām sacensībām. Turpmāk sezonas balvu fondā nonāks 100% organizatoru iemaksas par katru spēlētāju pēc sacensībām, kā arī noteikta daļa licenču naudas. Balvu fonds kungiem un dāmām tiks uzkrāts atsevišķi.

Vienīgie noteikumi, kuri ir palikuši bez izmaiņām ir Latvijas izlases atlases noteikumi, kuri tiks pārskatīti un izkoriģēti drīzumā, lai varētu nosaukt 2019. gada sezonas izlases kandidātus, kuri pretendēs uz izlases pamata sastāvu šī gada Pasaules Kausā, kurš notiks Rumānijā, kā arī nav mainīti sacensību izspēļu kārtības noteikumi, kuri arī tiks precizēti.

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024

Gulbenes Boulings

loader

Sponsors