Notice: Undefined index: ru in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 40

Notice: Undefined index: in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 52
Latvian Darts Organisation |
loader
2021-09-19
18. septembra ārkārtas biedru sapulcē ievēlēta jauna valde 18. septembra ārkārtas biedru sapulcē ievēlēta jauna valde

18. septembra ārkārtas biedru sapulcē ievēlēta jauna valde

LDO jaunumi
2021. gada 18. septembrī notika Latvijas Darts Organizācijas ārkārtas biedru kopsapulce, kurā piedalījās deviņi no vienpadsmit LDO biedriem. Sapulce tika sasaukta pēc biedrības Šautriņu mešanas sporta klubs Asās Adatas un biedrības Vecumnieki Darts Klubs ierosinājuma.

Ārkārtas biedru sapulcē piedalījās sekojoši biedrības Latvijas Darts Organizācija (turpmāk tekstā LDO) biedri:

  • Biedrība „Šautriņu mešanas sporta klubs „Asās Adatas””,
  • Biedrība „Sporta klubs „Bauskas Darts””,
  • Biedrība „Šautriņu mešanas klubs „Priekule”,
  • Biedrība „Šautriņu mešanas klubs „Vecpiebalga”,
  • Biedrība „BDK „Lūsis”,
  • Biedrība „Sporta klubs „Izaicinājums””,
  • Biedrība „Vecumnieki Darts Klubs”,
  • Biedrība „Sporta klubs „Kuorsova””,
  • “BAMS pool house” SIA.

Sapulces laikā tika atstādināta iepriekšējā LDO valde par ko vienbalsīgi nobalsoja visi sapulces dalībnieki.

Kā nākamais punkts tika izskatīti ierosinājumi LDO statūtu izmaiņām, kuras ar nelielām diskusijām tika apstiprinātas. Latvijas Darts Organizācijas statūtu jaunā redakcija (PDF).

Kā nākamais un svarīgākais šīs sapulces punkts bija LDO jaunās valdes vēlēšanas, jo beidzot bija pieteikusies trīs dalībnieku komanda, kura ir gatava uzņemties LDO turpmāku attīstību. Citi pieteikumi diemžēl netika saņemti.

Pretendēšanai uz valdi tika pieteikta sekojošu kandidātu komanda:

  • Žanis Buklovskis - viens no LDO dibinātājiem un tās vadītājs no 2006. līdz 2016. gadam, taču arī pēc tam ir aktīvi iesaistījies LDO darbībā un šautriņu mešanas sporta veida popularizēšanā un attīstīšanā Latvijā un Baltijā. Lielā mērā tieši pateicoties Žaņa enerģijai un zināšanām par šautru sistēmām šis sporta veids ir ievērojami audzi Latvijā un nenoliedzami atstājis iespaidu uz šo sporta veidu visā Baltijā.
  • Jurijs Botvinko - vienos LDO dibinātājiem un vienīgais kurš ir bijis pilnīgi visās valdēs no 2006. gada līdz pat šim brīdim. Tikai pateicoties Jurija aktivitātēm LDO ir izdevies finansiāli attīstīties šo gadu laikā, kas ļāvis gan noorganizēt lielas sacensības un pats galvenais regulāri komplektēt Latvijas izlasi, kura Latviju pārstāv gan Eiropas, gan Pasaules kausos.
  • Roberts Kovaļevskis - lai gan viņa vārds LDO vadībā ir jauns, tad patiesībā viņš ir ļoti tuvu stāvošs lielāko LDO sacensību tiesāšanā vairāk, kā 10 gadus un svaigs jauns skatījums uz to, kā būtu nepieciešams organizēt sacensību tiesāšanu ir ļoti svarīgs.

Pretendentu komanda prezentēja visiem savu skatījumu par paveicamajiem darbiem nākamajiem četriem gadiem. uz šādu termiņu tiek ievēlēta LDO valde saskaņā ar Sporta likumu.

Sapulces dalībnieki vienbalsīgi ievēlēja jauno valdi un novēlēja veiksmi tālākā darbībā.

Savukārt 23. septembrī jaunā valde jau sanāca uz pirmo valdes sēdi, kuras laikā par valdes priekšsēdētāju vienbalsīgi tika ievēlēts Žanis Buklovskis. Valdes sēdes 23.09. protokols Nr. 21/1 (PDF)

Kā tuvākos uzdevumus jaunā valde sev ir uzlikusi noorganizēt sacensības vēl šajā 2021. gadā ievērojot visus epidemioloģiskos noteikumus, lai sacensības notiktu drošā veidā, kā arī pats galvenais sakārto un izveidot iespējams jaunu izspēļu sistēmu nākamajai 2022. gada sezonai iesaistot sacensību norisē jaunākās tehnoloģijas, kas dalību turnīros padarīs vieglu, interesantu un pārskatāmu.

Kā izteicās jaunais valdes priekšsēdētājs Žanis Buklovskis: "Ir pienācis laiks spert nākamo soli Latvijas šautriņu mešanas sporta veida attīstībā.".

Vēlam jaunajai valdei spēku, izturību un mērķtiecību nosprausto mērķu sasniegšanā.

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024