Notice: Undefined index: ru in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 40

Notice: Undefined index: in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 52
Latvian Darts Organisation |
loader
2019-03-16
Latvijas izlases ceļš uz Pasaules Kausu šautriņu mešanā ir sācies Latvijas izlases ceļš uz Pasaules Kausu šautriņu mešanā ir sācies

Latvijas izlases ceļš uz Pasaules Kausu šautriņu mešanā ir sācies

LDO jaunumi
Ir apstiprināti jaunie Latvijas pieaugušo izlašu atlases un sagatavošanās noteikumi uz kā pamata, jau ir apzināti visi Latvijas izlases kandidāti, kuri pretendēs uz vietu pamata sastāvā startam WDF Pasaules Kausā, kurš šogad no 7. līdz 12. oktobrim tiks aizvadīts Rumānijas pilsētā Klužā - Napoka.

Gan kungu gan dāmu konkurencē turpmāk tiks iekļauti četri līdz astoņi dalībnieki pie kam dāmu konkurencē tiks iekļautas maksimums līdz TOP10 spēlētājas un kungu konkurencē maksimums līdz TOP16 spēlētāji.

Kungu konkurencē izlases kandidātos sev vietas automātiski nodrošināja pagājušā gada Latvijas izlases spēlētāji Aigars Strēlis (ŠMK Priekule), Kristaps Mickus (ŠMK Priekule), Žanis Buklovskis (Asās Adatas) un Uldis Zeitmanis (Asās Adatas). Taču Uldis savu kandidatūru atsauca personisku un ģimenes apstākļu dēļ. Kā nākamais izlases kandidātos tiek iekļauts šī gada Latvijas čempions Madars Razma (ŠMK Priekule). Taču ari Madars bija spiests atsaukt savu kandidatūru jo tieši Pasaules Kausa laikā notiks PDC Nordic & Baltic Pro tūres posms Somijā un Madaram šis ir svarīgs posms kvalifikācijai uz Pasaules čempionātu PDC sistēmā. Tāpat arī Madara noslēgtais Pro Tūres kartes līgums liedz tam dalību turnīros, kuri tiek translēti ne PDC.tv kanālā. 

Tādējādi pārējās vietas tika aizpildītas ar spēlētājiem pēc 2018. gada reitinga. Uz izlases kandidātiem tika uzaicināti Rihards Tomašickis (SK Kuorsova), Laimonis Naglis (SK Kuorsova), Nauris Gleglu (BAMS Darts), Aivars Šutka (SK Kuorsova) un Jānis Kalniņš (BAMS Darts). Tā, kā arī Nauris atsauca savu kandidatūru, tad kā nākamais pēc reitinga tika uzaicināts Gatis Ozols (DK Irlava).

Tādējādi Latvijas kungu izlases kandidāti šogad ir:

  • Aigars Strēlis (ŠMK Priekule)
  • Kristaps Mickus (ŠMK Priekule)
  • Žanis Buklovskis (Asās Adatas)
  • Rihards Tomašickis (SK Kuorsova)
  • Laimonis Naglis (SK Kuorsova)
  • Aivars Šutka (SK Kuorsova)
  • Jānis Kalniņš (BAMS Darts)
  • Gatis Ozols (DK Irlava)

Savukārt dāmu konkurencē izlases kandidātēs vietu sev automātiski nodrošināja pagājušā gada izlases spēlētājas Kristīne Mickus (ŠMK Priekule), Irēna Bauze (ŠMK Priekule), Anda Seimane (BDK Lūsis) un Marija Ružāne (SK Kuorsova). Tā, kā šī gada Latvijas čempiones titulu izcīnīja Kristīne Mickus, tad uz izlases kandidātēm tika uzaicinātas nākamās spēlētājs pēc pagājušā gada Latvijas reitinga – Laima Upeniece (ŠMK Priekule), Kristīne Zaķīte (BAMS Darts), Areta Kovaļevska (Bauskas Darts) un Zeltīte Strade (SK Kuorsova).

Tādējādi Latvijas dāmu izlases kandidātes šogad ir:

  • Kristīne Mickus (ŠMK Priekule)
  • Irēna Bauze (ŠMK Priekule)
  • Anda Seimane (BDK Lūsis)
  • Marija Ružāne (SK Kuorsova)
  • Laima Upeniece (ŠMK Priekule)
  • Kristīne Zaķīte (BAMS Darts)
  • Areta Kovaļevska (Bauskas Darts)
  • Zeltīte Strade (SK Kuorsova)

Trieciena tempā esam arī saskaņojuši ar visiem izlases kandidātiem atlases posmu kalendāru un pirmais posms tiks aizvadīts jau 23. martā. Nākamie posmi notiks 5. maijā, 1. jūnijā un 16. jūnijā. Izsakām lielu pateicību Bauskas klubam, kurš kā jau ierasts atbalsta gan izlases, gan citas LDO aktivitātes. 

Tas nozīmē, ka Latvijas izlases pamata sastāvu kungu un dāmu konkurencē mēs uzzināsim 16. jūnijā līdz ar pēdējā posma rezultātiem.

Lai ikviens varētu sekot kā tad sokas mūsu izlases kandidātiem, tad publiski būs pieejams arī izlases kandidātu reitings, kurš būs pieejams sekojošā adresē: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1azBOM4fPMmbV2Tvqc1G5lf2TMC1U7UbhOf5juJgaVI8/edit?usp=sharing (Google dokuments)

Pašlaik ir vēl ļoti pāragri minēt kuri tad būs Latvijas izlases pamata sastāvā, jo priekšā vēl ir četri atlases posmi, četri Latvijas reitinga sacensību posmi un vismaz četras atsevišķas BDO reitinga sacensības Igaunijā un Lietuvā, ja kandidāti neapmeklēs vēl kādas citas BDO reitinga sacensības.

Tad nu vēlam izlases kandidātiem spraigus treniņus un cīņas par vietu Latvijas izlases pamata sastāvā.

Savukārt lai apzinātu kādas ir jūsu domas par to kuriem spēlētājiem ir jābūt izlases pamata sastāvā, tad uzorganizēsim arī nelielas aptaujas mūsu facebook profilā.

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024