loader
2020-09-28
Lai sveikti uzvarētāji! Lai sveikta Jēkabpils! Lai sveikti uzvarētāji! Lai sveikta Jēkabpils!

Lai sveikti uzvarētāji! Lai sveikta Jēkabpils!

Sacensību jaunumi
Liekas, ka nu jau visi esam atgriezušies ierastajā ritmā, jo nu jau ik pārnedēļu tiekamies. Cerēsim, ka tā būs arī turpmāk, tomēr ar pareģojumiem nesteigsimies.   Zīmīgs gads, jo Jēkabpils pilsētai šogad 350, un arī «Jēkabpils kausam» jubileja – jau divdesmito gadu mūs visus kopā pulcina Vita Grebska ar savu komandu. Ja pārcilātu atmiņas, tad daudzi šautru mešanas veterāni atcerētos savas pirmās veiksmes, neveiksmes, balvas un godalgas. Bet... ne par to šodien stāsts...   

Un tā, Jēkabpils 3. vidusskolas sporta manēžā sestdien individuālajās spēlēs šoreiz pieci juniori – Kristers Laivenieks, Ketija Ozola, Luīze Ernestsone, Leonora Kļava, Kate-Patrīcija Grebska. Spēcīgākais – Kristers, 2. vietā Ketija, 3. vietā – Leonora.

Jauniešu konkurencē 12 spēcīgi spēlētāji, sadalīti četrās grupās, bet izslēgšanas spēlēm kvalificējās astoņi no tiem. Pusfinālā cīnījās Ralfs Laumanis ar Danielu Delveri (rezultāts 1:3) un Kristers Deiders ar Markusu Jansonu (1:3), līdz ar to finālspēlēs «bultas trina» Daniels Delveris un Markus Jansons. Šoreiz spēcīgāks izrādījās Daniels, kurš pretinieku pieveica ar rezultātu 3:1.

Uz Jēkabpili šoreiz bija atbraukuši 72 kungi, cerībā, ka bultas lidos tieši tur, kur viņi mērķē. 16 grupas un 48 laimīgie, kas kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Līdz ceturtdaļfinālam veiksme un profesionalitāte aizveda Aigaru Strēli, Igoru Ņikitinu, Emīlu Džarcānu, Markusu Jansonu, Kristapu Mickus, Mareku Gražuli, Jāni Kupši un Laimoni Nagli, bet tālāk fortūnas džentlmeņi – Strēlis, Mickus, Kupšis un Jansons. Fināla pozīcijas izcīnīja Jānis Kupšis un Aigars Strēlis. Kuluāros dzirdētās sarunas, ka Kupšim gribētos tikt par vienu vietu augstāk par Strēli, vainagojās. «Jēkabpils kausa» uzvarētājs – Jānis Kupšis! Markus Jansons un Kristaps Mickus 3. vietā.

20 daiļā dzimuma pārstāves stājās pie mērķiem, lai pierādītu savas spējas un varēšanu Latvijas šautriņmešanas elites spodrināšanā. Četras grupas, no kurām izslēgšanas spēlēm kvalificējās 16. Ceturtdaļfinālā – Seimane, Bauze, Ružāne, Andersone, Mickus, Laiveniece, Brikmane-Buklovska, Upeniece. Pārsteigumu nebija – uzvaru šoreiz atkal izcīnīja daudzkārtējā Latvijas mēroga sacensību uzvarētāja Kristīne Mickus, 2. vietā Irēna Bauze, 3. vietā –  Marija Ružāne un Ieva Brikmane-Buklovska.

Gandarījuma turnīra uzvarētāji šoreiz – Olga Kaņepa un Kristers Deiders.

Svētdien šautru forums turpinājās ar pāru sacensībām. Ne bez maziem pārpratumiem, bet sacensības tika veiksmīgi noslēgtas ar čempionu noskaidrošanu gan dāmu, gan kungu konkurencē. Dāmām par čempionēm kļuva uz papīra stiprākais duets - Mickus/Bauze, kuras finālā ar 5:4 uzveica Rīgas kundzes Zaķīti/Andersoni. Trešajā vietā ierindojās Laiveniece/Gruzniņa un Ružāne/Puncule.

Kungiem savus otros titulus divu dienu laikā izcīnija Kupšis/Delveris finālā apspēlējot Konstantinoviču/Ozolu. Trešajā vietā finālisti atstāja Ņikitinu/Vazdiķi un Nagli/Ozoliņu.

Sacensību rezultāti šeit.

Nākamās reitinga sacensības Liepājā, kad ŠMK Liepāja ielūdz uz Liepājas kausu 2020.

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024

Gulbenes Boulings

loader

Sponsors